Miksi kannattaa palkata hautajaiskuvaaja?

Perinteiset perhejuhlat kuten ristiäiset, rippijuhlat, syntymäpäivät ja häät ovat niitä, joista jokaiselta löytyy kasapäin valokuvia vuosien varrelta. Lähiomaisen hautajaisten sekä muistotilaisuuden kuvaaminen on yleensä jäänyt vähemmälle huomiolle. Miksi näin? Eikö lähiomaisen viimeisen matkan tallentaminen ole ihan yhtä tärkeä tilaisuus tallentaa jälkipolville uistoksi kuin muutkin perhejuhlat?

Syynä on luonnollisesti se, että surun ja menetyksen hetkellä ei omaisilla ole juurikaan voimavaroja miettiä tällaisia asioita ja varsinkaan, että joku perhepiiristä tai sukulaisista pystyisi sen hoitamaan samalla kuin itse osallistuu surevana omaisena.

Juuri tästä syystä kannattaa tuo työ ulkoistaa ammattitaitoiselle ja kokeneelle valokuvaajalle, joka osaa hoitaa tehtävän huomaamattomasti ja jolla ei ole suoraa tunnesidettä vainajaan. Se ei toki tarkoita sitä, etteikö nämä tilaisuudet myös kuvaajaa koskettaisi ja omakohtaisen pitkän kokemuksen perusteella näin poikkeuksetta tapahtuu. Se, että myös valokuvaajalla on tunteet pelissä siunaustilaisuudessa, mahdollistaa sen, että tilaisuudesta saa myös tunnelmalliset kuvat vainajan viimeisestä matkasta.

Myös muistotilaisuuden valokuvaamista kannattaa harkita, koska niissä tunnelma poikkeuksetta muuttu iloisemmaksi, kun vainajaa muistellaan ja jaetaan lukuisia tarinoita vuosien varrelta. Hautajaisissa tavataan yleensä myös kaukaisempia sukulaisia, joita harvemmin näkee ja muistotilaisuus on oiva hetki yhteisten muistojen jakamiseen ja samalla heidät saa vielä valokuviinkin. Osaava ja suvun ulkopuolinen valokuvaajan pystyy tallentamaan muistotilaisuudenkin välittömän tunnelman valokuviin.

Ammattitaitoisen valokuvaajan työn jälkeen ja toimitusvarmuuteen voi myös aina luottaa ja printtikelpoiset digikuvat saa nopeasti myös itselleen joko muistitikulla tai suojattuun ja tietoturvalliseen pilvipalveluun ladattuina, josta se välitetään sähköpostilla tilaajalle. Tilaaja voi jakaa salatun linkin kaikille lähiomaisille, jolloin kaikki linkin saaneet voivat ladata valokuvat itselleen ja/tai teettää halutuista valokuvista paperikuvat, jotka säilyvät varmasti tulevillekin sukupolville arvokkaina muistoina.

Surun hetkellä kannattaa olla yhteydessä ja sopia kuvauksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close